Türkiye Polonya Taşımacılık İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Orta Avrupa’nın hızla büyüyen ülkesi Polonya, Türkiye için de yeni bir ekonomi kapısı olarak büyük bir pazar oluşturmaktadır. Bu büyük pazar hem ithalat hem ihracat verilerini de doğrudan etkilemektedir. Türkiye Polonya taşımacılık ve lojistik talepleri de her yıl artmaktadır.

Türkiye’den Polonya’ya İhracat

Polonya, dış ticaret için avantajlı bir konumda yer almaktadır. 37,9 milyonluk nüfusu ile AB’nin en kalabalık altıncı ülkesi olan Polonya’da, 2019 yılındaki %3,5’lik işsizlik oranı bulunmaktadır. Bu oranla AB ve Dünya ortalamasının altında bir orana sahiptir. Dünya Bankası verilerine göre ise dünyanın en büyük 22. ekonomisine sahip ülkedir.

Türkiye’nin en büyük 18. ticari partneri olan Polonya ile son 5 yılda Polonya’ya ihracatımız artmış ve ticari ilişkimiz karlı bir şekilde ilerlemiştir. 2019 dış ticaret verilerine göre Türkiye’den Polonya’ya 3,4 milyar dolarlık ihracat yapıldığı görülmektedir

Polonya’dan Türkiye’ye İthalat

82 milyonluk nüfusu ile Türkiye, dünyanın en kalabalık 17. ülkesi olarak Polonya ihracatçıları için avantajlı bir ülkedir. Bu durum Polonya’dan Türkiye’ye ithalat verilerini de etkilemektedir. 2019 dış ticaret verilerine göre Polonya’dan Türkiye’ye 2,6 milyar dolarlık ithalat yapıldığı görülmektedir.

Türkiye Polonya Taşımacılık ve Lojistik

Türkiye Polonya Taşımacılık Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Taşımacılık mevzuatı her ülke için farklı kapsamlar gösterebilmektedir. Türkiye arasında anlaşmalarına, dış ticaret standartlarına ve vergilendirme tutarlarına göre değişebilmektedir. Bu nedenle Polonya taşımacılık sürecinde ve Polonya pazarına girerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar şu şekildedir:

  • Türkiye ve Polonya lojistik süreçleri, AB Gümrük Birliği Anlaşması kapsamında gerçekleşmektedir. Bu anlaşma sayesinde Türkiye, Polonya taşımacılık işlemlerinde gümrük vergisinden muaf tutulmaktadır.
  • Polonya tüketici sağlığı ve çevrenin korunması kapsamında AB teknik mevzuatı uygulamaktadır. Aynı zamanda ülkeye giriş yapacak ürünlerin ülkeye özel “PKN” işareti konulmasını talep etmektedir.
  • Özellikle gıda alanında Polonya, ülkeye giren ürünlerin içeriğine oldukça dikkat etmektedir. Renklendirici ve katkı maddeleri eklenmesi konusunda hassas tutumlarından ötürü gıda ihracatı için ürünlerin içeriğini detaylı bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir.
  • Polonya ithalat analizine bakıldığında en çok ithal ettikleri ürünlerin sırasıyla ilaç-kimya, elektrik-elektronik, makine ve otomotiv sektöründen olduğu görülmektedir.

Türkiye Polonya Arası Karayolu Taşımacılığı

Türkiye Polonya taşımacılık yapan firmalar, gün geçtikçe artmaktadır. Firmalar, Orta Avrupa’nın bu değerli pazarını değerlendirerek ürünlerini Polonya pazarına açmaktadır. Bu sürecin en önemli unsuru ise; ürünlerin sağlam bir şekilde Polonya’ya ulaştırılmasıdır. Taşımacılık işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için profesyonel lojistik firmaları ile çalışılması oldukça önemlidir. Türkiye Polonya taşımacılık ve lojistik süreçlerinizde CAG Logistics olarak güvenilir, ekonomik ve dakik uluslararası karayolu taşımacılığı hizmetlerimizle her zaman yanınızdayız. Siz de Polonya lojistik işlemlerini güvenilir bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız Türkiye Polonya arası karayolu taşımacılığı işlemleriniz için hemen teklif alabilirsiniz. Böylelikle hızla işinizi Polonya’ya taşıyabilirsiniz.

CAG Logistics’i sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz: