Lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler ile birlikte, müşteri talep ve isteklerinde de değişimler meydana gelmiştir. Yeni teknolojik imkanlar ile taşıma türlerinde de yenilikler yaşanmaya başlanmıştır. Müşteri talep ve istekleri göz önünde tutulduğunda, en önemli taşımacılık türlerinden biri de parsiyel taşımacılık türüdür.
Parsiyel kelimesinin anlamına bakıldığında, “tüm olmayan, parça” anlamına gelmektedir. Parsiyel taşımacılık nedir sorusunun cevabı ise, taşıma aracını doldurmayacak parça eşyaların uygun maliyetlerle taşınması cevabı verilebilir. Taşınması gereken yüklerin, taşıyıcı aracı dolduracak hacme veya sayıya sahip olmadığı durumlarda parsiyel taşımacılığın kullanılması uygundur. Aynı güzergah üzerinde taşınması gereken yüklerin aynı taşıma aracı kullanılarak uygun bir maliyetle taşınmasına olanak sağlar.
Bu yazımızda neler okuyacaksınız?
Parsiyel Taşımacılık Nasıl Yapılır?
Parsiyel taşımacılığı ele alırken iki farklı türde incelemek mümkündür. Yurt içi parsiyel taşımacılık ve uluslararası parsiyel taşımacılık. Ülke içinde gerçekleşen lojistik operasyonlarına şehirlerarası parsiyel taşımacılığı adı verilirken, bir ülkeden başka bir ülkeye yapılacak taşımacılığa da uluslararası parsiyel taşımacılığı adı verilmektedir.
Karayolu parsiyel taşımacılığı, en yaygın kullanılan taşımacılık türlerinden biridir. Şehirlerarası taşımacılıkta olduğu gibi uluslararası taşımacılıkta da tercih edilen bu modda, genellikle Avrupa ülkelerine gönderim yapılmaktadır. Havayolu parsiyel taşımacılığı, genellikle acil yükler için kullanılan bir nakliye türü olarak dikkat çekmektedir.
Denizyolu parsiyel taşımacılığı ise en çok tercih edilen taşımacılık modlarının başında gelmektedir. CAG Logistics olarak, İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Mersin limanlarında hızlı ve esnek transfer imkanları sunmaktadır. Sunulan bu imkanlar ile, tüm ana limanların yanı sıra, birçok aktarma limanına yapılacak sevkiyatları da uzman ekibiyle gerçekleştirmektedir.
Parsiyel Taşımacılık Avantajları Nelerdir?
Parsiyel nakliyat tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popülerdir. Parsiyel nakliye, ithalat ve ihracat işleri yapan KOBİ’ler başta olmak üzere pek çok firma için avantajlı çözümler sunmaktadır. Bir taşıma aracını doldurmayacak yüke sahip firmalar, gönderilerini daha uygun fiyatlı taşıma imkanı ile yüklerinin gönderimini sağlayabilirler. Bu aşamada gönderilen yüklerin metreküp hesabı, en boy yükseklik ve adetlerine göre belirlenir. Daha sonrasında ise metreküp, ağırlık ve ladametre gibi ölçüler kullanılarak yükün hesabı yapılır. Yükün araçta kapladığı hacim kadar fiyat çıkarılır.
Parsiyel taşımacılıkta bekleme süresi uzatılmadan, aynı güzergahta yer alan birden fazla müşterinin yükü mümkün olan en kısa sürede taşınır. Karayolu, denizyolu ve havayolu gibi taşımacılık türleri ile entegre olarak dünyanın her yerine teslimat hizmeti sunulmaktadır.
İlginizi çekecek diğer yazılar:
ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir?
Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: